Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivaylo todorov Покажи съобщение
    Здравейте колеги, обмислям покупката на 159 SW бензин но не знам към кой двигател да се насоча - 1.8 MPI 16V 140 кс., 1.9 JTS 160 кс. или 2.2JTS 185кс. Кой от трите двигателя е най-здрав и безпроблемен, като забравих да кажа че ще се кара предимно на газ.
    Ми то само 1.8 може да се газифицира безпроблемно.1.9JTS и 2.2JTS са с директно впръскване и там филма с газифицирането бил голям,доколкото съм чел из форума!
    Alfa 145 1.4 T. Spark 97
    Fiat Coupe 2.0 16v 96

Comment

Здравейте колеги, обмислям покупката на 159 SW бензин но не знам към кой двигател да се насоча - 1.8 MPI 16V 140 кс., 1.9 JTS 160 кс. или 2.2JTS 185кс. Кой от трите двигателя е най-здрав и безпроблемен, като забравих да кажа че ще се кара предимно на газ.
      Щом ще го газифицираш, имаш само един вариант и той е 1,8.
      Всичко останало е с директно впръскване.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
        Колеги,не знам откъде тия легенди за 1.8,но моята 1.8 140к.с. НЕ ГОРИ масло,върви си 210 по километраж и поне при моя стил на каране дава среден разход 9.5-10/100 ГАЗ,като повече е градско в Плевен.За мен лично е по-смислена покупка от 1.9 дизел,съобразно поддръжката и проблемите,които изникват при дизелите на незнайни километри.
        Потвръждавам, че Опела върви с 210 по километраж, които са 208, колкото пише в книжката.
        Но я кажи, с колко качва Витиня на Хемус, или Траянови врата на Тракия, и двете посока София? Ама честно!
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
          Потвръждавам, че Опела върви с 210 по километраж, които са 208, колкото пише в книжката.
          Но я кажи, с колко качва Витиня на Хемус, или Траянови врата на Тракия, и двете посока София? Ама честно!

Достатъчно е да кара на ограничението , + това не мисля че е проблем .

ПП: щом се е насочил към този мотор колега , не мисля че се интересува толко много от , power-a или Top Speed-a на дадена кола
          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Потвръждавам, че Опела върви с 210 по километраж, които са 208, колкото пише в книжката.
            Витиня я качва със 160 на 4-та в лютеницата,но да,съгласен съм,че й липсват нм,но не това е целта при покупката на този мотор.Поне аз затова го купих.На фона на предната ми кола-ауди 335к.с.,не съм си и помислял за нещо друго да гледам тук,освен разход и дизайн.Исках 159 на газ и това е единствената опция.

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Не знам новия 1,8 тби-200к.с. дали е добър мотор,как е с разхода и дали може да се газифицира.
            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от thest Покажи съобщение
              Ми то само 1.8 може да се газифицира безпроблемно.1.9JTS и 2.2JTS са с директно впръскване и там филма с газифицирането бил голям,доколкото съм чел из форума!
              В такъв случаи ще трябва да се насоча само към 1.8 щом лесно се газифицира. Чесно казано наи-ми харесваше 2.2 JTS ама щом ще имам ядове с газта ще отпадне.
              Та за 1.8 каква слава му се ниси. Здрав ли е като двигател, гори ли мало и т.н.
              Аз карах 5 години 145 1.4 TS и съм изключително доволен, капка масло не гореше и никакви грижи не сам имал

Comment

В такъв случаи ще трябва да се насоча само към 1.8 щом лесно се газифицира. Чесно казано наи-ми харесваше 2.2 JTS ама щом ще имам ядове с газта ще отпадне.
                Та за 1.8 каква слава му се ниси. Здрав ли е като двигател, гори ли мало и т.н.
                Аз карах 5 години 145 1.4 TS и съм изключително доволен, капка масло не гореше и никакви грижи не сам имал
                Мотора е опелски Ecotec!Слагат го на Vectra.Питай колегата няколко поста по-нагоре за преки впечатления.Той явно кара такъв!
                Alfa 145 1.4 T. Spark 97
                Fiat Coupe 2.0 16v 96

Comment

• Аз си бях купил чисто нова Зафира с тоя мотор,газифицирана от вносителя.Брах големи ядове-два пъти клапани и легла в гаранция(на 15 и на 65 хил км.) и веднъж извън гаранцията.Папкаше 2 л. масло на 10 хил км.Обаче познавам бакшиши със същите коли,които нямат ядове.Много е важно каква е уредбата и кой я е слагал.
                  159 SW 2.4 Jtdm 2007
                  156 TS 1.8 1999
                  Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Нямах представа че мотора е на опел. Знаех че на опел вектра слагат двигател 1.9 на алфа и карах такава. Доколкото знам e тези двигатели екотек неса многи добри и горят масло. Но неканякои с преки впечатления да каже.

Comment

• JTS моторите въобще ли не се газифицират или трябва просто добра уредба и добър газаджия да я настрои? Чесно казано въобще не ми се занимава с опелски двигатели - то по добре да се насоча към дизел.
                      А с 3.2 V6 мотора как стоят нещата?

Comment

JTS моторите въобще ли не се газифицират или трябва просто добра уредба и добър газаджия да я настрои? Чесно казано въобще не ми се занимава с опелски двигатели - то по добре да се насоча към дизел.
                        Ако под "добра уредба" разбираш такава за 4к, тогава да, но се губи смисъла от занятието
                        А тия мотори май разтягали вериги на интервала на ангренажен ремък.

Comment

• Но неканякои с преки впечатления да каже.
                          Аз карам такъв мотор,да.Питай каквото те интересува.
                          alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
                            Аз карам такъв мотор,да.Питай каквото те интересува.
                            Интересуваме дали гори масло, имаш ли някакви по сериозни проблеми с него и като цяло дали са здрави. Защото аз лично от ecotec на опел бягам далече понеже знам че горят масло и като цяло са доста калпави, и много се изненадах че алфата е с такъв двигател.

Comment

Той също е JTS. Т.е - не става за газификация.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Грешен пост... Не съм чел до края,
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X